Cum ne imbracam? Noi, barbatii...grasi

Nu trebuie sa fiti in ton cu moda de la Paris ca sa aratati bine, este suficient sa purtati hainele potrivite cu silueta si statura voastra.
E adevarat ca prin calitatea si pretul lor va etalati statutul social. In general ne place sa purtam haine de firma iar emblemele sa fie cat mai la vedere. Daca pe un tricou, ciorap, chilot sau pantof sport, poate fi imprimata sigla firmei producatoare in scop pur estetic, nu poti sa porti un costum elegant, un sacou sau altceva cu un logo mare pe piept sau pe spate... Nu este nici frumos sau "cool" sa ai telefon de 3600 de lei, ochelari de 500 de lei iar in rest panarame cumparate din bazar... 

Este extrem de important sa va acceptati silueta, sa fiti constient de ea si sa va adaptati stilul formelor proprii. Nu conteaza cati bani aveti si cat cheltuiti pe haine. Daca stau prost pe corpul vostru, veti parea ridicoli si nu va va aprecia nimeni. Noi avem din pacate destui semeni a caror denumire este "cocalari".
Recomandari vestimentare exista pentru absolut orice silueta, insa totul depinde de alegerile pe care le faceti. Acestea trebuie sa tina in primul rand cont de aspectul vostru fizic si apoi puteti opta pentru un design sau altul, un stil anume, culori, imprimeuri si asa mai departe.

Barbatii grasi (categoria mea) sau solizi, masivi, puternici, sub 110 Kg...
Principalele greseli de ordin vestimentar ale barbatilor masivi sunt:
- aleg haine mulate, poate cred ca vor parea mai slabi.
- aleg haine prea largi, ca sa ascunda excesul ponderal.
Gresit! Ambele abordari nu sunt deloc recomandate!
Daca va alegeti haine mici, poate nu gasiti 2XL, 3XL si luati XL, doar pentru ca va doriti prea mult acel obiect, care vi se muleaza pe forme ca un pe un baton de parizer, deveniti o aparitie dizgratioasa, deloc stilata, ale carei imperfectiuni fizice se transforma in "faza zilei"!
Au contraire, atunci cand optati pentru haine largi, incercand sa ascundeti burtica, colacul etc, nu faceti altceva decat sa evidentiati ca sunteti un tanc sub o prelata.
Daca sunteti grasi, resemnati-va (sau mergeti la sala), caci acesta este aspectul dumneavoastra fizic, hainele alese trebuie sa fie suficient de aproape de corp, nu mulate si putin lejere, cat sa nu para niste huse pentru butelia de aragaz.

Iata cateva reguli sau sfaturi pentru vestimentatia barbatului corpolent:

- Cureaua! Nu va aranjati niciodata cureaua sub burta - picioarele vor arata de doua ori mai scurte si va accentua si mai mult imperfectiunea.

- Evitati camasile cu umeri cazuti sau pulovere mai mari - privirea celui din fata dumneavoastra se va concentra astfel pe talie si burta.


- Nu purtati niciodata pantaloni cu talie inalta! Va marturisesc ca sunt si preferatii mei, dar voi faceti ce zice popa!...
- Evitati liniile orizontale pe tricouri, sacouri, etc. Acestea nu va avantajeaza silueta, dimpotriva. Alegeti, de exemplu, camasi sau costume cu dungi verticale.


- Jumatate alb, jumatate negru, proasta alegere! Partea corpului acoperita de culoarea alba va arata dublu fata de cea acoperita de culoarea neagra. O tinuta monocolora neagra va avantajeaza! Silueta va aparea subtiata considerabil.


- Incercati topuri si tricouri cu terminatie in V in zona gatului. Acestea va vor alungi distanta dintre gat si restul toracelui si astfel va vor subtia silueta.


- Evitati gecile umflate in exces sau puloverele foarte groase. Alegeti haine din stofa mai subtire. Puloverele pot fi si din lana, dar cu o textura subtire.


- Evitati imprimeurile tribale, cu animale etc. Toate acestea vor parea deformate, vor accentua zonele grase. Atunci cand va doriti o camasa imprimata, desenul aplicat trebuie sa fie foarte fin, iar elementele distantate mult pe suprafata materialului.


- Nu purtati haine, sacouri care au crapaturi duble la spate! Acest tip de croi este foarte pretentios daca nu sunteti slab.
- Alegeti un pantalon drept. Burta trebuie sa fie in pantaloni si niciodata peste curea. Puteti folosi bretele, ceea ce este chiar recomandat din punct de vedere stilistic.


- Nu va burdusiti buzunarele cu diferite obiecte (cum fac eu!). Nu veti face altceva decat sa va ingrosati si mai mult talia.

 E dreptul fiecaruia sa se imbrace cum doreste, dar daca tot d-ai un ban, macar sa nu fi caraghios!

Urmeaza un articol despre cei slabi (la trup)!





















































Comentarii