5 remedii naturiste pentru tenul cu pori



RECOMANDĂRI



Sunt persoane cu tenul gras si cu pori uriași și vizibili pe fata. E normal sa incerce sa-i mascheze, sa-i faca mai putin vizibili.
Există o mulțime de produse pe piață, care pot “acoperi” pielea și astfel pot reduce aspectul porilor mari, dar de obicei sunt produse scumpe si uneori daunatoare. Din fericire, exista si remedii naturiste pe care le putem pregatii acasa foarte usor.

Iată ce va trebui să faceți:

Apă și bicarbonat de sodiu

Amestecați două linguri de bicarbonat de sodiu cu două linguri de apă. După ce ați obținut o pastă omogena, aplicați-o pe fata și lăsați-o timp de 15 minute sa se usuce. Când masca se strânge, e gata si puteti sa va curatati cu apa rece.


Alte soluții, care sunt de asemenea eficiente sunt pe baza de plante. Avantajele acestor tratamente sunt că ele sunt complet naturale și pot fi făcute din numai 2 până la 3 ingrediente intr-un timp foarte scurt. Aici vă vom prezenta câteva alte rețete:

1. Castravete, lămâie și apă de trandafir

Mai întâi curatati de coaja un castravete și pisati miezul.
Adăugați sucul unei lamai și o linguriță de apă de trandafir.
Amestecati totul bine.
Următorul pas este să luați o cârpă curată și să puneți amestecul în ea. După aceea, pliați materialul și îl intindeti pe față. După o perioadă scurtă de timp (15-30 minute), curățați fața cu apă rece.


2. Albuș de ou și suc de lămâie

Puteți face o mască naturală de față folosind suc de lamaie și două albusuri de ou. După ce ați pregătit masca, o aplicați pe față și să așteptați câteva minute până când se usucă. Apoi, curatati fata cu apa rece. Această mască nu este doar utilă pentru strângerea porilor, ci și pentru eliminarea celulelor moarte ale pielii și a excesului de sebum din piele.


3. Sucuri de tomate și de lime

Pregătiți un amestec de suc de roșii (2 bucati) și 2-4 picături de suc de lămâi verzi. După aceea, luați o batista de bumbac și înmuiați-o în amestec. Aplicați amestecul lichid pe fața și lăsați-l așa timp de 15 minute. La sfârșit, spălați-vă fața folosind apă rece.
Acidul folic pe care îl conține acest amestec, vă vor ajuta să eliminați grasimea din porii fetei. Acest tratament este, de asemenea, foarte util și în strângerea pielii, precum și în închiderea porilor.


4. Sucul de migdale și de lime

Mai întâi trebuie să luați câteva migdale și să le puneți într-un recipient mic, cu apă în el. Trebuie să le lăsați peste noapte la inmuiat. Dimineața le pisati bine pana obtineti o pasta. Adăugați o linguriță de suc de lămâie în pastă, amestecati și puteti sa o aplicati pe fata. După 30 de minute, curățați pasta de pe față utilizând apă rece.

5. Lămâie și suc de ananas

Mai întâi, luați o jumătate de lămâie și o stoarceți. Apoi, luați o jumătate de cană de suc de ananas și adăugați-l în sucul de lamaie și amestecați-le bine. Următorul pas este să luați un bumbac curat și să-l umeziți în amestec, apoi aplicati amestecul pe față și lăsați-l timp de 5 minute. Spălați fața folosind apă rece.
Ananasul este un fruct bogat in enzime care ajută la strângerea și curățarea pielii. Ananasul are efecte și mai bune atunci când este combinat acidul sucului de lamaie.



Comentarii