Cum sa te imbraci daca esti scund

“Complexul” barbatului nu foarte inalt este aproape la fel de acut ca cel al barbatului corpolent. Am multi prieteni scunzi si nu-i vad complexati, din contra, ei isi gasesc mereu haine, chiar si la raionul de copii...Eu o sa ma rezum doar la imbracaminte, pentru ca aceasta e tematica.
Din punctual de vedere al alegerilor vestimentare pentru acest gen de barbat, sunt niste trucuri care pot rezolva problema “complexului” inaltimii. Alegerile gresite in aceasta situatie duc cu siguranta la crearea vizuala a unei imagini care i-a inspirat pe Fratii Grimm.

Si de aceasta data regulile sunt stricte:

  • Nu opta niciodata pentru haine largi! Vei parea nu scund, ci pitic. Largimea pantalonilor sau a camasii nu ascunde nimic. Nu poti sa prostesti pe nimeni cum ca ai avea un metru nouazeci... Cumpara haine pe masura, intotdeauna bine croite.

  • Poarta culori inchise, negrul si bleumarinul subtiaza si vei parea mai inalt. Miracol! Tesaturile pe care le purtati trebuie sa fie usoare. Stofele grele, lana, blana e mai bine sa le eviti.

  • Camasi, bluze, pantaloni, costume, tricouri, toate pot avea dungi verticale, la discretie. Iti vor subtia si lungi silueta garantat. Sa nu te feresti de carouri, ci doar de liniile orizontale.

  • Nu alege logouri mari sau imprimeuri supradimensionate. Incearca litere, imprimeuri florale, patrate mici… totul “pe masura” ta. Orice imprimeu mare este in neconcordanta cu statura ta si te va dezavantaja. E cum ti-ai pune un tarnacop in chip de brosa...
  • Nu purta veste, sacouri etc, care se inchid foarte mult. Inchiderea trebuie sa fie la maximum doi nasturi.


  •  Nici cravata nu este recomandata, pentru ca efectul este de scurtare a toracelui. Totusi, daca jobul sau situatia o impune, ai grija sa nu fie prea lunga sau lata, sa nu creada lumea ca ti-ai pus bavetica sau servet la gat.


  • Tricourile sa nu fie la baza gatului ci decoltate in V. Daca ai tricouri cu guler si trei nasturi la baza, lasa-le deschise la primul nasture, niciodata inchise pana la gat.
  • Nu purta pantaloni cu talie inalta! Sunt total interzisi. Slitul trebuie sa fie scurt altfel vei arata ca un barbat cu picioare foarte scurte. Talia inalta nu are ce cauta in croiul pantalonului tau. Talia scurta iti lungeste pur si simplu, iluzoriu, picioarele.



  • Nu purta pantofi cu varful ascutit. Atunci cand nu esti inalt, pantoful ascutit arata caraghios si poti sa-ti depui CV-ul la circ, pe post de clovn. Este recomandat pantoful cu terminatie usor patrata sau cu varf mai scurt. Cauta pantofi cu toc usor mai gros. Ajuta! Nu trebuie sa exagerezi in extrema “pantofilor cu toc”. 

  • Exista optiuni decente pentru a purta incaltaminte mai inalta si ma refer aici la diferite tipuri de ghete sau cizme, in functie de sezon. Ghetele fine pot fi purtate si la costum. Nu uita sa scurtezi pantalonul cel putin pana la jumatatea tocului.


  • Poti purta palarii. Atentia va fi focalizata asupra capului, iar inaltimea va deveni mai greu de observat.
  • Nu e bine sa ai plete pentru ca iti vor acoperi gatul si deci vei arata scund rau.

Daca esti gras, e nasol! Un barbat inalt isi poate permite cateva kilograme in plus, insa un barbat scund, "never". Trucurile enumerate mai sus nu mai sunt de folos.
Si totusi, barbatii scunzi au o rata de succes mai mare la femei. O fi din cauza instinctului matern...

Comentarii