Cum te imbraci daca esti slab, in variata slabanog, sfrijit, scheleton...

Daca esti un tip asupra caruia gravitatia are  o influienta neglijabila, e bine sa pui niste haine pe tine ca sa ai o masa oarecare. Dar cum le alegi ca sa arati cat de cat "human" sa nu fi confundat cu vreun "alien"? Trebuie sa te gandesti, cat esti de norocos! Hainele cele mai "cool" sunt create pe barbati “trasi prin inel” si deci tot ce este modern iti este pe masura.


Iata cateva recomandari ale specialistilor in design vestimentar:

  • Alege camasi si bluze cambrate din croi. Nu purta haine mulate caci vei arata ca un carnat de Plescoi! Cambrate inseamna, in cazul camasilor, pense care aduc camasa pe langa corp. Atat! In cazul tricourilor sau al bluzelor, acestea trebuie sa fie mai degraba foarte putin lejere. Niciodata, sa nu-ti alegi topuri foarte stramte pe umeri si piept! 
  • Sacourile sa nu aibe largime sub brat sau in zona umerilor. Vei arata mult prea slab si vei fi folosit pe post de drapel...
  •  Daca nu gasesti masura potrivita, poti sa-l ajustezi acolo unde trebuie. Sacoul trebuie sa aibe o linie cat mai aproape de perfectiune. Foarte important este sa eviti total sacourile cu umeri, epoleti etc, decat daca ai vreo treaba cu ciorile intr-un lan de porumb. 
  • Atunci cand iti alegi o jacheta, cauta una care sa acopere partea dorsala si sa se termine acolo. Aceasta lungime avantajeaza barbatul inalt si slab. O haina mai lunga da impresia unei siluete mai inalte si mai slabe, iar una pana in talie va evidentiaza talia mult prea subtire.
  • Nu-ti cumpara jeansi mulati pe picior! Daca te cheama Mick Jagger este altceva…daca nu, alege jeansi cu crac drept.
  • Nu dau bine nici camasi sau topuri cu dungi verticale. Acestea te vor alungi si mai mult, vei arata ca un bat de acadea. Poti sa alegi tricouri cu dungi orizontale, care dau impresia de volum (ca la mumii).


  • Si in cazul costumelor, poti alege carouri, pense in zona buzunarelor, care dau volum croiului, e o iluzie optica.


  • Niciodata nu te imbraca in negru din cap pana in picioare. Vei fi confundat cu insusi Contele Dracula care a venit sa suga...sangele muritorilor. 
  • Alege culori vii sau deschise. Negrul subtiaza silueta, lucru bine cunoscut in randul cioclilor. Opteaza cu incredere pentru alb, bej, gri-deschis, albastru-deschis, galben-pai, roz foarte deschis.


  • Pantofii trebuie sa fie cu varful usor ascutit, dar nu in sus daca porti marimea 44-47, ca o sa-i cari pe portbagajul masinii, langa schiuri.

 Niciodata botul rotund! Forma rotunda a varfului creeaza o imagine disproportionata. Daca esti inalt si slab, pantoful trebuie sa aiba aceeasi tendinta.

Cam atat dragi prieteni, slabi, filiformi, scanduri...fericiti de natura sa manance dupa pofta inimii fara grija kilogramelor. Eu ma ingras si daca ma uit pe pozele cu retete de prajituri...
Sunt multe lucruri care ne plac, le dorim, le cumparam si pe strada nu obtinem efectul scontat datorita poate unui pantalon sau pantof!

 dEpurtat.ro

Comentarii