8 trucuri naturale pentru hainele albe


Cand vorbim despre spalarea rufelor, ne gandim intotdeauna la detergenti si ne intrebam de ce bluzele bunicilor erau mai albe decat ale noastre. Știm cu toții că menținerea acestei culori albe, pure, pe hainele noastre nu este o sarcină ușoară. Se pare că oricare detergent  am folosi, nu au strălucirea și aspectul proaspăt.
Poate pentru că am uitat că există modalități ușoare care ne pot ajuta să obținem strălucirea albă perfectă, asa cum foloseau parintii nostri.
Deci, în acest articol, avem câteva trucuri care vă vor ajuta să eliminați petele de pe haine și să dați hainelor albe un aspect nou!

Metode:

1. Peroxid de hidrogen (apa oxigenata)

Peroxidul de hidrogen este utilizat pentru curățarea zgârieturilor și tăieturilor. El poate elimina si petele de pe lenjeria alba.
Doar puneți ½ ceasca de peroxid de hidrogen în mașina de spălat înainte de a începe cu ciclul.


2. Suc de lămâie în mașina de spălat

Sucul de lămâie vă poate ajuta să obțineți strălucire pe haine. Doar puneti ½ ceasca de suc de lamaie in apa fierbinte si puneti hainele albe la inmuiat.
Lăsați-le să stea minim 1 oră, daca aveți timp, lăsați-le peste noapte. Dimineața, spălați-le normal conform programului masinii de spalat.

3. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul este foarte benefic pentru albire. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați 1 ceașcă de bicarbonat de sodiu cu 4 căni de apă.
Puneți hainele albe în soluție și lăsați-le să stea câteva ore. Apoi treceți prin ciclul de spălare obișnuit.


4. Puneți oțet alb în mașina dvs. de spălat

Probabil știti despre acest truc. Poate oferi rezultate incredibile. Doar asigurați-vă că utilizați oțet alb din vin alb. Puneți ½ ceasca de oțet în ciclul de clătire și veți fi uimiți de rezultate!

5. Folosiți tablete pentru masinile de spalat vase

Tabletele de spălat vase sunt foarte eficiente pentru eliminarea petelor. Deci, data viitoare când observați o pată pe cămașa dvs. albă, nu vă intristati deoarece tableta de spălat vase va avea grijă de ea. Este secretul bucatarilor...
Tot ce trebuie să faceți este să puneți comprimatul în mașina dvs. de spălat. Presupun că vă întrebați cum funcționează, nu-i așa? 
Tabletele de spălat vase au agenți oxidanți puternici care au capacitatea de a elimina petele uscate de pe farfuriile cu mancare, tigai, cratiti, oale...


 6. DIY (do it yourself) - Soluție de albire

Această soluție este o altă metodă eficientă care vă va albi hainele. Pentru a o pregăti, veți avea nevoie de 1/2 cupa de borax, 1 cană de detergent de rufe, 1 cană detergent de vase, apă caldă și 1 cupă de înălbitor.
Amestecați toate ingredientele și asta-i tot! Soluția dvs. de albire este gata! Puneți hainele albe în soluție și lăsați-le să se înmoaie câteva ore. Spălați-le la masina de spalat pe programul normal.

7. Uscați hainele la soare

Cu totii stim mirosul rufelor uscate la soare, in aer liber. E de preferat sa faceti asta la primele ore ale diminetii. În acest fel, bluzele vor deveni albe în mod natural.


8. Separați hainele

Este foarte important să vă separați hainele albe. Nu este recomandat să le puneți împreună cu alte haine colorate, chiar și cele cu culoare deschisă, deoarece culoarea se va transfera la hainele albe, ceea ce va face să pară gri.




Comentarii