Apa de parfum, apa de toaleta, apa de colgnie


Stiind diferenta dintre apa de toaleta si apa de parfum poate fi o modalitate foarte buna de a valorifica o sticla de parfum. Cumparatorii au tendinta de a se plimba in magazine de parfumuri fara sa perceapa cu adevarat tipurile de arome, pur si simplu bazandu-se pe ceea ce miroase bine si ce nu.
Diferenta dintre apa de toaleta si apa de parfum
Apa de toaleta si apa de parfum sunt cele mai cunoscute, majoritatea brandurilor lansand ambele variante. Diferenta consta in gradul de concentratie a uleiurilor aromatice din continutul aromei. In apa de parfum se gaseste cea mai mare concentratie de uleiuri, in timp ce apa de toaleta contine mai putine uleiuri aromatice. Cea mai mica concentratie o are apa de colonie.

Apa de parfum - EDP (8 - 15% ulei de parfum dizolvat in apa si alcool)

Este o descoperire relativ noua in lumea parfumurilor si o puteti gasi in majoritatea colectiilor de parfumuri. Ea asigura o aplicare durabila si pregateste pielea pentru parfum, care este mai concentrat. Se aplica, de obicei, cu ajutorul unui pulverizator, inainte de a te imbraca, din cap pana in picioare. Unele dintre cele mai cunoscute parfumuri:
Thierry Mugler Alien este un parfum cu note picante si lemnoase, original, misterios si plin de energie ce pare a fi creat intr-o alta lume. Un parfum seducator ce emana liniste si pace conceput pentru o femeie cu o personalitate puternica ce nu se teme sa experimenteze lucruri noi.
Un parfum ce se adaptaza cerintelor tale, plin de efervescenta ce te va face sa radiezi in orice moment! Incearca parfumul Thierry Mugler Alien si vei descoperi parfumul perfect pentru tine.

Compozitie:
  • Note de varf: iasomie Sambac, iasomie;
  • Note de mijloc: casmir;
  • Note de baza: ambra.
Christian Dior Miss Dior 2011 este un parfum nou, care continua succesul parfumului din anul 2005: Miss Dior Cherie. Este Notele incipiente ale parfumului va captiveaza simturile printr-un cocktail fructat, care o sa va invaluiasca in energie si optimism iar inima apei de toaleta va stimuleaza imaginatia prin acordurile proaspete ale unei gradini de primavara. Baza apei de parfum Christian Dior Miss Dior 2011 este data de aroma irezistibila a esentelor de patchouli si mosc.
  • Note de varf: tonuri de fructe;
  • Note de mijloc: note florale;
  • Note de baza: patchouli, mosc.
Parfumul este proaspat, dar emana un anumit mister si sensibilitate. O doza de luminozitate si prospetime care este potrivit pentru zilele calde de vara.
Design-ul simplu si modern al sticlei confera delicatete si rafinament fiind conceput pentru femeia moderna, independenta care stie ce vrea de la viata.
Compozitie:
  • Note varf: frezie, coacaz, mandarina;
  • Note de mijloc: trandafir, crin, iasomie;
  • Note baza: caise, lemn, ambra, mosc.
Noir pour Femme de Tom Ford este un parfum oriental floral de dama.

Acesta este un parfum nou, Noir Pour Femme a fost lansat in 2015. Creatorul acestui parfum este Sonia Constant.
 Note de varf: bergamot, portocala amaruie, mandarina si ghimbir;
 Note de mijloc: trandafir, iasomie, floare de portocal si kulfi;
 Note de baza: vanilie, ambra, lemn de santal si mastica.


Crystal Noir a fost lansat in 2004, creatorul acestui parfum fiind Antoine Lie.
Parfumul fructat-oriental, ofera o experienta magica pentru cea care il poarta, cat si persoanelor din jur. Primele note sunt tonuri proaspete, de portocale, urmate de note de gardenie si bujor, toate aceste elemente combinandu-se armonios, seducator, cu notele lemnoase.
Versace Crystal Noir lasa impresia unui moment unic, somptuos, pe care veti dori sa il repetati.
Compozitie: 
  • Note varf: ghimbir, cardamom si piper;
  • Note de mijloc: floare de portocal african, gardenie, bujor si nuca de cocos;
  • Note baza: mosc, lemn de santal si ambra.

Apa de toaleta - EDT (4 - 10% ulei de parfum dizolvat in apa si alcool)

Este mai putin concentrata decat apa de parfum si constituie tot un fel de baza pentru parfum. Pentru un miros care sa persiste trebuie aplicata in acelasi mod ca apa de parfum. Unele dintre cele mai cunoscute parfumuri:
Cerruti 1881 Pour Homme Acqua Forte este un parfum unic, potrivit barbatilor sofisticati. Un parfum cu note lemnoase si aromatice ce  va atrage atentia celor din jur datorita elegantei sale.


Luna de Nina Ricci este un parfum oriental vanilat de dama. Acesta este un parfum nou Luna a fost lansat in 2016.
Luna a fost creat de Christophe Raynaud si Marie Salamagne.
Note de varf: fructe mici salbatice si floare de portocal;
 Note de mijloc: caramel si imortela;
Note de baza: lemn de santal si vanilie de Madagascar.
Azzaro Chrome este curat, aromat si foarte durabil si este un excelent acompaniament la activitatile exterioare cat si purtarea la orice tip de activitate care nu necesita sa fie impovarata cu arome prea grave. Construit pe o baza de citrice si mosc, parfumul starneste prospetime si vigoare. O nota blanda de arome acvatice se adauga la aceasta mireasma de deschidere, urmata de o nota lemnoasa amestecata cu nuante de plante de ceai.
Anul lansarii: 1996
  • Note de varf: bergamota, neroli, mosc;
  • Note de mijloc: coriandru, ciclama, iasomie;
  • Note de baza: lemn de santal, lemn de trandafir.

BurberryBurberry The Beat Men este un parfum plin de energie ce intruchipeaza perfect esenta masculinitatii. Un parfum creat pentru persoanele ce respecta traditiile, dar in acelasi timp este atras de lucrurile moderne si nu se teme de noi provocari.
The Beat Men incepe prin note de citrice ce se completeaza perfect cu esente de violete, apoi aroma se transforma datorita tonurilor picante si se inchide prin acorduri de piper negru, cedru si vetvier. Burberry The Beat Men poate fi folosit in orice moment.
Burberry The Beat Men este un parfum elegant ce iti va sublinia personalitate printr-o aroma unica si deosebita!
Compozitia:
  • Note varf: citrice, violeta;
  • Note de mijloc: piper;
  • Note baza: cedru, vetiver.

Apa de colonie - EDC ( 2 -5% ulei de parfum dizolvat in apa si alcool)
Are cea mai mica concentratie de uleiuri aromatice dintre cele 3 tipuri de parfum. Este totodata si produsul cu cea mai mare concentratie de alcool. Vremea ideala pentru purtarea unei ape de colonie este cea calda sau foarte calda, tocmai pentru ca mirosul sau nu persista timp indelungat, urmand sa fie reaplicata frecvent. Unul dintre cele mai cunoscute parfumuri:

Compozitie:
  • Note de varf: portocala, bergamota, grapefruit, piper roz;
  • Note de mijloc: migdale, neroli;
  • Note de baza: vetiver, mosc alb.
Diferentele dintre apa de toaleta si apa de parfum sunt nivelul de concentrare, intensitatea si culoarea. Dupa o intelegere a diferentei dintre aceste doua poti iesi dintr-o parfumerie cu o sticla de parfum care se potriveste nevoilor si preferintelor tale 
 Este interesant de observat faptul ca marea majoritatea parfumurilor disponibile pentru barbati sunt de fapt apa de toaleta , in timp ce oferta pentru femei cuprinde ambele variante.
Doar brandurile de nivel inalt precum Dior sau Yves Saint Laurent sunt cunoscute de a avea apa de parfum adresate unui public de sex masculin.
Compozitie:
 Note de varf: portocala;
Note de mijloc: iris, trandafir;
Note de baza: agar, ambrette, piele, cedru.


Yves Saint Laurent a pregatit pentru toamna anului 2013 un parfum intens, sofisticat, senzual in care se ragasesc ingrediente feminine transformate pe placul barbatilor.
Aerul oriental pe care il are este dat de benzoina si chihlimbar.
Compozitia:
  • Note varf: piper alb, cedru, bergamota;
  • Note de mijloc: violeta, neroli, davana;
  • Note baza: chihlimbar, benzoina, acord de piele.
Alegerea intre apa de toaleta si apa de parfum nu este o chestiune de tip care este mai bun decat celalalt, ci mai degraba, care se potriveste mai bine ocaziei. Apa de toaleta are un miros proaspat care completeaza perfect caldura verii sau dimineata devreme si dupa-amiaza. Pe de alta parte, apa de parfum este potrivita pentru o vreme mai rece, cum ar fi toamna, iarna si serile tarzii. Ar putea fi ilogic sa se compare cele doua tipuri pe baza pretului, deoarece apa de toaleta poate costa mai putin , dar o sticla de apa de parfum poate rezista mai mult.

Comentarii